Nederlander trouw aan autoverzekering

Onderzoek van verschillende vergelijkingssites heeft aangetoond dat de Nederlander redelijk trouw is aan zijn of haar autoverzekering. Een positieve ervaring, in de vorm van een lage premie of een goede afwikkeling van een schade, zorgen ervoor dat je trouw blijft.

Bekend is dat de premies en voorwaarden van maatschappijen ver uiteen kunnen lopen. Recentelijk nog bleek uit onderzoek dat er vaak geen direct verband bestaat tussen de premie en kwaliteit van autoverzekeringen. Een hogere premie betekent niet automatisch betere voorwaarden, aldus het onderzoek.

Overigens zijn Nederlanders al behoorlijk verwend. In ons omringende landen zijn de verzekeringspremies vaak stukken hoger. In Engeland bijvoorbeeld is, in een vergelijkbaar geval met dezelfde persoon en auto, de premie voor een autoverzekering wel tot drie keer hoger. Ook in landen als België en Frankrijk zijn de premies vaak hoger dan in ons eigen land.

Er zijn diverse vergelijkingssites waar je eenvoudig premies en voorwaarden van een autoverzekering kunt vergelijken. Bezoek daarvoor eens Verzekeringssite of Independer. Naast goede verzekeringsvoorwaarden vind je hier ook de laagste autopremies.

Reacties
  1. Verhallen
  2. Joop

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.