Wel of geen no-claimbeschermer bij je autoverzekering?

Schade autoverzekeringSinds een paar jaar is het mogelijk een no-claimbeschermer af te sluiten bij je autoverzekering. Hiermee mag je in de meeste gevallen eenmaal per jaar een schade claimen zonder dat je terugvalt in noclaim korting.

Maar hoe ver gaat deze bescherming? Addertje onder het gras is dat de no-claimbescherming vervalt zodra je wilt overstappen naar een andere autoverzekeraar. De noclaim beschermer beperkt namelijk de overstapmogelijkheden op het moment dat je één of meerdere schades hebt veroorzaakt.

Dat zit zo:  je hebt alleen bescherming tegen de opgebouwde bonus/maluskorting op je huidige autoverzekering. Je schadevrije jaren worden wel naar beneden bijgesteld bij het veroorzaken van een schade. En op deze schadevrije jaren wordt je premie gebaseerd op het moment dat je wilt overstappen.

Op zich geen slechte keuze om een noclaim bescherming aan te schaffen, maar realiseer je goed dat het niet altijd eenvoudig is om naar andere autoverzekeringen over te stappen. Zonder die bescherming val je namelijk per geclaimde schade gemiddeld vijf schadevrije jaren terug, waardoor de premie hoger wordt.

Navraag leert dat ongeveer een derde van de consumenten kiest voor een no-claim bescherming. De gemiddelde kosten hiervan bedragen rond de 60 euro per jaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.