No-claimbeschermer nekt veel verzekeraars

Veel verzekeraars stoppen met het aanbieden van de no-claim beschermer. Werd dit product vorig jaar nog flink gepromoot, nu lijkt het doek te vallen voor deze vaak welkome aanvulling op de autoverzekering.

In navolging van ASR verzekeringen stopt nu ook de Europeesche met de verkoop van no-claimbeschermers op autoverzekeringen. Op 1 december gaat de stekker eruit. “Juist op dit deel van de portefeuille is het resultaat negatief en is voortzetting niet langer verantwoord”, luidt de motivatie van de Europeesche om te stoppen met het product.

ASR nam reeds in augustus de no-claimbeschermer bij autoverzekeringen uit het assortiment. “Omdat verzekerden met no-claimbeschermer zoveel meer claims indienen, is de schadelast zo hoog dat er voor het product geen commerciële prijs meer mogelijk is”, oordeelde ASR.

Op lopende verzekeringen van de meeste verzekeraars blijft de eventueel gekozen no-claimbeschermer wel van kracht, maar deze vervalt bij een kentekenmutatie of wanneer de polis wordt opgeschort.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.