Premie aanvullende zorgverzekering fors omhoog

De aanvullende verzekeringen worden komend jaar opnieuw duurder. Na een stijging afgelopen jaar van gemiddeld 10 procent op de aanvullende pakketten, komt daar nu nog eens gemiddeld 8 procent bovenop.

Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite en commercieel tussenpersoon Independer. Met de premieverhoging willen de verzekeraars de verliezen op de basispremie compenseren. De meeste verzekeraars passen de basispremie nauwelijks aan of voeren zelfs een kleine verlaging door. Dat is volgens Independer opmerkelijk, want er wordt verlies gemaakt op de basispremie. Volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) hebben zorgverzekeraars in het eerste halfjaar van 2008 88 miljoen euro verloren op de basisverzekering.

Van de premies die nu bekend zijn, stijgen de aanvullende verzekeringen gemiddeld met acht procent. Enkele uitschieters zijn Delta Lloyd met een stijging van 40 procent in hun uitgebreide aanvullende verzekering. Univé kondigt een stijging aan van 33 procent in een van hun aanvullende verzekeringspakketten.

Reacties
  1. eduart

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.