Verzekeren? Preventie geeft financieel voordeel

Brand kan waanzinnige gevolgen hebben. Als je huis of bedrijfspand in vlammen opgaat geeft dat een enorme schadepost. Daarom is vrijwel iedereen zo verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten, en bij eigendom een opstalverzekering.

Deze verzekeringen bieden vanzelfsprekend niet alleen dekking bij brandschade, ook talloze ander schadeoorzaken zijn gedekt.  Een financiële vergoeding bij schade is een fijne pleister op de wond. Het neemt echter niet de ellende en rompslomp weg die hoort bij iedere schade die optreedt. Ook emotioneel gebeurt er vaak van alles met degene die een schade overkomt. Daarom is het beter om de schade te voorkomen door middel van goede preventie.

Wanneer je de juiste preventiemaatregelen neemt is de kans op schade veel kleiner. Bovendien, als er onverhoopt toch brand uitbreekt blijft de schade vaak beperkt. Dat is leuk voor jou en zeker ook voor de verzekeraar. Het aantal en de hoogte van de uitkeringen gaat door die preventie immers behoorlijk omlaag.

Verzekeraars zijn dan ook dol op preventiemaatregelen en stimuleren die graag. En hoe kan dat beter dan met een korting op de te betalen premie? De premie op een inboedelverzekering kan met de juiste preventie tot 20% verlaagd worden volgens de website Verzekeringen Online. De voorwaarden en kortingen verschillen per verzekeraar. Het loont zeker de moeite om na te gaan of jouw woning misschien al aan de eisen van jouw verzekeringsmaatschappij voor die korting voldoet. Of om over te stappen naar een andere verzekeraar die preventie beter beloont.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.