Rechtsbijstandverzekering steeds populairder

Rechtsbijstandverzekeringen nemen sterk in populariteit toe. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars.

In Nederland zijn er onder meer zo’n 2,2 miljoen rechtsbijstandverzekeringen voor gezinnen afgesloten en 1,5 miljoen polissen voor rechtsbijstand in het verkeer. De polis wordt ook veel gebruikt: op iedere honderd ‘gezinspolissen’ komen jaarlijks gemiddeld dertien verzoeken om rechtshulp binnen. Aanleiding om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten is vaak een verandering in de persoonlijke levenssituatie zoals veranderingen in het gezin of de aankoop van een huis.

Uit het onderzoek komt naar voren dat juridische beslechting van geschillen door de polishouders positief wordt gewaardeerd. In het geval van een schikking blijkt een grote meerderheid (zeer) tevreden over de uitkomst. Slechts 15% blijft na een schikking met een ontevreden gevoel achter. Ook negen van de tien polishouders die hun zaak bij de rechter in hun voordeel beslecht zien, zijn daarover zeer tevreden (55%) of tevreden (45%). Opvallender is dat acht van de tien mensen die slechts een deel van de claim toegewezen kregen, daarover tevreden zijn. Zelfs onder mensen die een zaak verloren, zegt 8% tevreden te zijn over de uitkomst.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.