Ruitschade meest geclaimde schade bij autoverzekering

In de afgelopen tien jaar hebben mensen met een autoverzekering het vaakst ruitschade geclaimd. Daarna volgen schade door kopstaart-botsing en braakschade. De top 5 van meest geclaimde schades van het afgelopen decennium wordt gecompleteerd met botsing tegen een stilstaand object en parkeerschade.

De verzekeraar die dit uitzocht in de eigen administratie vindt het opvallend dat het aantal schades door tegen een stilstaand object te rijden ook nu nog in de top 5 staat. Je zou denken dat met alle camera’s en sensoren en parkeerhulp in de auto’s, dat makkelijk te voorkomen is.

Gadgets zorgen voor afleiding in de auto

Aan de andere kant wordt de meeste schade veroorzaakt wordt door een moment van onoplettendheid. Juist door al die snufjes en gadgets in de auto kun je aardig afgeleid zijn tijdens het parkeren. En dan is er natuurlijk ook altijd nog de mobiele telefoon, die ook in de auto nog steeds om aandacht schreeuwt.

Het aantal geclaimde autoschades neemt wel af trouwens, maar het bedrag dat met reparatie gemoeid is, is aanzienlijk hoger dan vroeger. Een ruitvervanging gaat meestal gepaard met het vervangen van sensoren en het opnieuw afstellen van de elektronica. En een eenvoudig bumpertje bestaat niet meer, dat zijn complete units met allerhande technologie erin.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.