Tandartskosten zelden volledig vergoed

Tandarts kostenDe zorgverzekering dekt de nieuwe vrije tandartstarieven zelden helemaal. Dat bleek begin van de week uit een onderzoek van een patiëntenorganisatie. Inmiddels hebben twee zorgverzekeraars aangegeven dat ze voortaan toch de hele tandartsrekening vergoeden. 

Uit een vergelijking van tarieven van 1150 tandartsen bleek dat van de 177 soorten behandeling, de tandartsen voor 155 behandelingen meer vragen dan de verzekeraars vergoeden. Tandartsbezoekers hebben de afgelopen twee maanden vaak hun beklag gedaan bij de NPCF, aldus de patiëntenorganisatie. Tandartsen experimenteren vanaf januari van dit jaar met vrije tarieven.

Inmiddels hebben VGZ en CZ de maximale vergoedingen geschrapt en betalen nu de gehele rekening, terwijl andere zorgverzekeraars dat niet doen. Aanvankelijk vergoedden verzekeraars maar een vastgesteld maximum voor een specifieke behandeling. ”Je kan dat de klanten nauwelijks uitleggen. Vandaar dat we de maximale tarieven schrappen, al kost het miljoenen”, aldus CZ.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.