Uitvaartverzekering niet populair onder jongeren

Ruim 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, zo blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Monuta. Een natura polis is het populairst (41 procent), gevolgd door een uitvaartverzekering in geld (34 procent). Daarnaast heeft 19 procent een combinatie van beide verzekeringen. Volgens Monuta is het opvallend dat veel jongeren niet weten of en hoe ze verzekerd zijn.

Van alle Nederlanders heeft 71 procent een uitvaartverzekering. Een hoger percentage is te vinden in Drenthe (87 procent) en Overijssel (80 procent). In Zeeland is 62 procent verzekerd. Ook zijn er grote leeftijdsverschillen waar te nemen. Driekwart van de Nederlanders tussen 35 en 64 heeft een uitvaartpolis. Van de jongeren tot 24 jaar heeft slechts de helft zo’n verzekering afgesloten.

Opvallend aan het onderzoek is dat één op de vijftien mensen niet weet niet hoe ze verzekerd zijn. Bij jongeren tot 35 jaar heeft zelfs één op de zes geen idee. Gevraagd naar de hoogte van het verzekerd bedrag, heerst er bij jongeren ook veel onduidelijkheid. Meer dan 40 procent kan deze vraag niet beantwoorden.

Het gemiddelde verzekerd bedrag is volgens de ondervraagden 5.800 euro. Hoe ouder mensen zijn, hoe lager het bedrag waarvoor ze verzekerd zijn. Een uitvaartverzekering is op verschillende internetsites verkrijgbaar en online af te sluiten.

Bron: InFinance

Reacties
  1. Uitvaartverzekering - Roetman en Van Gulik

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.