Is een uitvaartverzekering noodzakelijk?

Een begrafenis of crematie kost vaak heel veel geld en daarom is het verstandig dat je vooraf nadenkt over hoe jij je eigen uitvaart denkt te bekostigen. Een gemiddelde uitvaart kost vaak al zo’n 6.000 tot 8.000 euro. Niet alleen de uitvaartverzorger, maar ook de kist, het graf, de urn en de plechtigheid moeten worden betaald.

Er zijn diverse manieren om de kosten van een uitvaart te kunnen afdekken. Als je een spaarpotje hebt, kan daar de begrafenis of crematie van betaald worden. Maar wat nu als je geen voldoende spaargeld hebt?

Wat zijn de kosten voor een uitvaartverzekering?

Hoe duur een uitvaartverzekering kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt er niet alleen gekeken naar het geslacht, maar ook naar je leeftijd en wat de dekking is die je wenst. Hoe ouder je bent, hoe duurder het wordt om een uitvaartverzekering af te sluiten. Bovendien kun je te maken krijgen met een (forse) premieverhoging als je kampt met bepaalde gezondheidsklachten en het risico groter is voor een verzekeringsmaatschappij om snel uit te moeten keren.

Bescherm je nabestaanden met een uitvaartverzekering

Het kan een rustgevende gedachte zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je laat je nabestaanden daardoor niet achter met onverwachte kosten mocht je komen te overlijden. Hoewel het grootste gedeelte van de kosten misschien gedekt wordt door een uitvaartverzekering, zijn er altijd nog wel kosten die in rekening worden gebracht bij de nabestaanden. Het is goed om hier rekening mee te houden. Vergeet bovendien niet om diverse uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijke, voordat je er eentje afsluit.

Toch is het niet noodzakelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Als je voldoende spaargeld hebt, kunnen de nabestaanden daarvan jouw begrafenis of crematie betalen. Bovendien kun je nu ook al sparen door periodiek een bedrag opzij te zetten voor later.

Een uitvaartverzekering afsluiten, welke mogelijkheden zijn er?

Een manier om de kosten van een uitvaart te kunnen betalen, is door het afsluiten van een uitvaartverzekering. Als je komt te overlijden, worden de kosten van je uitvaart betaald door de verzekeringsmaatschappij. Hoe dit gebeurt is afhankelijk wat voor soort uitvaartverzekering jij hebt gesloten.

Zo kun je een uitvaartverzekering in kapitaal hebben afgesloten. Daarmee wordt er een geldbedrag uitgekeerd bij overlijden. Je kunt ook de keuze maken voor een naturaverzekering. De nabestaanden ontvangen dan geen geldbedrag, maar krijgen diensten en goederen die bij een uitvaart horen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.