Zo vind je de beste deal voor je autoverzekering

autoverzekeringHeb je net een nieuwe auto gekocht? Dan ben je verplicht om deze te verzekeren. Hier wil je natuurlijk niet te veel voor betalen. Daarom is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. Ook als je al langere tijd bij dezelfde autoverzekeraar zit, is het verstandig om dit te doen. Premies van je eigen autoverzekeraar en andere verzekeraars veranderen regelmatig. Ook kan het zijn dat de dekking van je huidige verzekering niet meer goed aansluit bij je auto.

Het stappenplan in dit artikel geeft je meer informatie over hoe je door autoverzekeringen te vergelijken eenvoudig de beste deal voor jouw persoonlijke situatie vindt. Wil je nog wat meer informatie over aanvullende verzekeringen en extra tips? Lees dan deze uitgebreide gids over autoverzekeringen. Hierdoor bespaar je al snel €200 op je autoverzekering. Je kan hier ook je autoverzekering berekenen.

Stap 1. Zorg dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:

 • Aantal schadevrije jaren
 • Kenteken
 • Een schatting van het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt

Stap 2. Zoek uit welke dekking je wilt

Er bestaan 3 soorten dekkingen. Waarbij WA het minst en Allrisk het meest uitgebreid is:

 • WA: Deze dekking is minimaal verplicht als je een auto hebt. Deze dekt schade die jij met je auto aan een ander aanricht. Meestal wordt deze dekking geadviseerd bij auto’s die ouder dan 8 jaar oud zijn.
 • WA+: WA+ dekt hetzelfde als de WA dekking, plus nog wat extra’s. Zo ben je bij deze dekking ook verzekerd tegen ruitschade, diefstal en schade door brand of storm. Meestal is deze dekking bij auto’s tussen de 4 en de 8 jaar de verstandigste keuze.
 • Allrisk: Dit is de meest uitgebreide dekking. Hiermee verzeker je je naast de eerdergenoemde dekkingen ook voor schade aan je eigen auto door je eigen schuld en vandalisme. Deze dekking is vooral populair bij nieuwe auto’s tot 4 jaar oud.

Stap 3. Vul je gegevens in op een vergelijkingssite

Om zelf alle websites van autoverzekeraars uit te pluizen, is onbegonnen werk. Dat kan makkelijker. Op vergelijkingssites zoals Autoverzekering.nl of Overstappen.nl kun je eenvoudig alle aanbiedingen in één overzicht vergelijken. Je ziet direct het overzicht als je de volgende gegevens invult:

 • Kenteken
 • Postcode
 • Geboortedatum
 • Schadevrije jaren
 • Gewenste dekking
 • Aantal kilometers dat je per jaar rijdt

Stap 4. Kies de beste deal

In het overzicht kun je vergelijken op basis van de hoogte van je premie en de kwaliteit van de polisvoorwaarden. Kies wat voor jou de beste optie is en kijk of er eventueel nog aanvullende dekkingen voor jou handig zijn.

Stap 5. Sluit online af (en zeg je oude verzekering op)

Heb je de juiste verzekering gevonden? Dan is deze direct online afsluitbaar. Vaak hoor je meteen of je geaccepteerd bent. Wanneer dit het geval is, kun je direct de weg op. Ben je overgestapt van autoverzekering, vergeet je huidige autoverzekering dan niet op te zeggen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.