Wordt Ditzo toch weer Datzo?

Ditzo AutoverzekeringInternetverzekeraar Ditzo moet op last van het Verbond van Verzekeraars de bonusbescherming van haar autoverzekering aanpassen.

Bij het systeem wat Ditzo hanteert, ook wel no-claim bescherming genoemd, vindt geen terugval plaats van korting én schadevrije jaren bij een schade. En juist dat laatste is in strijd met de regelgeving. De schadevrije jaren dienen namelijk altijd zuiver en correct te worden doorgegeven aan het Roydata systeem wat wordt gebruikt voor het administreren van schadevrije jaren. Alleen met het correcte aantal jaren is inzicht te krijgen in het werkelijke rijgedrag van een automobilist, aldus het Verbond van Verzekeraars.

Ook Ineas, een andere internetverzekeraar, is verzocht de bonusbeschermer van de aangeboden autoverzekeringen aan te passen. Ook daar werd niet het juiste aantal schadevrije jaren geadministreerd. Het is op dit moment nog niet bekend of ook andere verzekeringsmaatschappijen dit systeem hanteren. Mocht dat zo zijn, dan worden ook deze aangepakt.

Reacties
  1. pietje

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.